یکی از پرطرفدارترین ساز بادیهای تک زبانه که به عنوان یکی از اعضای اصلی خانواده سازهای موسیقی جَز(Jazz) و بلوز(Blues) در نظر گرفته میشود، ساکسیفون است. قبل از اینکه در رابطه با تاریخچه ساکسیفون صحبت کنیم، لازم است تا کمی به چیستی این ساز بپردازیم.
افراد علاقه مند به موسیقی معمولا رغبت خاصی به این ساز نشان میدهند. همین موضوع باعث شده است تا تصمیم بگیریم در رابطه با تاریخچه ساکسیفون صحبت کنیم. اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که علاقه خاصی به موسیقی مخصوصا ساز ساکسیفون دارید، مطالعه این مقاله میتواند به شما کمک کند.
آموزش انواع ساکسیفون (سوپرانو، آلتو، تنور و ….) بطور کاملا تخصصی در موسسه و آموزشگاه موسیقی هم آوای ترانه.
تاریخچه ساکسیفون
این روزها به دلیل افزایش چشمگیر طرفداران ساز و موسیقی؛ سوالات بسیاری حول محور تاریخچه ساکسیفون و مدلهای مختلف آن مطرح میشود. به طور کلی این ساز را میتوان یکی از بهترین و زیباترین سازهای ساخته شده از برنج دانست؛ که در دسته سازهای بادی قرار میگیرد.
یکی از چیزهایی که باعث محبوبیت بیشتر ساکسیفون میشود، شباهت بسیار زیاد آن به ساز کلارینت است. وجه شباهت این دو ساز در قمیش و کلید هایی است که توسط نوازنده مورد استفاده قرار میگیرد.
در رابطه با تاریخچه ساکسیفون باید بگوییم که آدولف ساکس(Adolphe Sax) افتخار ساخت این ساز را داشته است. ممکن این سوال در ذهن شما هم شکل بگیرد که آدولف ساکس کیست!؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که وی یک نوازنده و سازنده ساز اهل بلژیک بوده و به دلیل علاقه بسیاری که به حوزه موسیقی داشت، توانست موفقیتهای بزرگی را در این عرصه از خود به جای بگذارد.
هنگامی که ساکس طراحی و ساخت ساز ساکسیفون را به اتمام رساند، ساز ساخته شده را به هکتور بِرلیوز(Hector Berlioz) که یکی از معروفترین آهنگسازان زمان خود بود، نشان داد. برلیوز با مشاهده ساز ساخته شده حیرت زده شد؛ چرا که ساکسیفون بهترین سازی بود که تا آن زمان طراحی شده بود.
در سال ۱۸۴۲ میلادی ساکس به پاریس مهاجرت کرد. در همین زمان برلیوز مقالهای علمی در رابطه با ساز ساخته شده توسط ساکس تنظیم کرد که سرانجام در یکی از معتبرترین نشریههای فرانسوی به چاپ رسید. این موضوع باعث شد تا برخی از علاقه مندان به هنر موسیقی، شناختی نسبی در رابطه با ساز ساکسیفون به دست آورند.
البته تاریخچه ساکسیفون تنها به مطالب بیان شده محدود نمیشود. این ساز برای دستیابی به شهرت بیشتر، مسیر طولانیتری را آغاز کرد. در سال ۱۸۴۴ میلادی رونمایی ساکس از اختراعش در یک نمایشگاه پاریسی باعث شد که افراد بیشتری با این ساز فوق العاده آشنا شوند.
تاریخچه ساکسیفون در موسیقی جَز
حضور ساز ساکسیفون در دنیای جَز از سال ۱۹۱۴ میلادی آغاز شده است. افرادی که در رابطه با تاریخچه ساکسیفون تحقیق و پژوهش میکنند، احتمال میدهند که حضور این ساز در موسیقی، بیرون از نیو اورلئان شکل گرفته است.
به طور کلی میتوان گفت تقریبا ۷۵ سال پس از اختراع ساکسیفون این ساز در ایالت متحده آمریکا به شهرت دلخواه دست یافت. همین موضوع نیز باعث شد تا این ساز بتواند در موسیقی جز و بلوز جایگاه خاص و ویژهای به دست آورد که در ادامه در موسیقی های لایت، پاپ و کلاسیک نیز مورد استفاده قرار گرفت که توجه بسیار زیادی را در سرتاسر دنیا به خود اختصاص داد.
انواع ساز ساکسیفون
حالا که با تاریخچه ساکسیفون آشنا شدید، و دانستید که این ساز برای دست یافتن به جایگاه امروزی خود چه مسیری را پشت سر گذاشته است، ممکن است دوست داشته باشید با انواع این ساز نیز آشنا شوید.
انواع ساکسیفون را به طور کلی به چهار دسته تقسیم بندی میکنند:
- ساکسیفون سوپرانو: نواختن این ساز نیازمند داشتن تجربه و مهارت کافی است چرا که تکنیکها و ظرافت های آن میبایست به خوبی مورد استفاده قرار گیرد تا صدایی زیبا و حرفهای از آن تولید شود.
- ۲ آلتو: ساکسیفون آلتو یکی از مشهورترین و بهترین مدل های ساکسیفون است که بیشتر از انواع دیگر ساکسیفونها مورد استفاده قرار میگیرد.
- ۳ ساکسیفون تنور: این ساز کمی بزرگتر و بمتر از ساز آلتو میباشد که در سبک جز و بلوز از محبوبیت بالایی برخوردار است.
- ۴ باریتون: ساکسیفون باریتون سازی سنگین با جسهای بزرگ است که در نتیجه نواختن آن را نسبت به سایر مدلها دشوارتر میکند.
راهنمای خرید ساکسیفون
داشتن اطلاع از تاریخچه ساکسیفون یکی از الزاماتی است که قبل از خرید این ساز حتما باید به آن توجه کنید.
ساز ساکسیفون یک ساز فوق العاده برای عاشقان موسیقی است. همین موضوع باعث میشود تا تقاضا برای خرید آن روزبهروز افزایش پیدا کند. در پی این افزایش تقاضا؛ یک سوال مهم مطرح میشود، و آن هم این است که در هنگام خرید این ساز باید به چه نکاتی توجه کرد؟
در ادامه به چند نکتهی مهم که باید به هنگام خرید یک ساز ایده آل به آن توجه کنید، مورد بررسی قرار خواهیم داد.
۱- نوع یا دست دوم؟!
اولین و مهمترین سوالی که حتما باید به آن پاسخ دهید این است که میخواهید یک ساز نو خریداری کنید یا یک ساز دست دوم؟
هر یک از این سازها نسبت به دیگری از معایب و مزایای مختلفی برخوردار است. به عنوان مثال خرید یک ساز دست دوم نیازمند پرداخت هزینه کمتری است. سازهای نو در عوضِ اینکه نیازمند پرداخت هزینه بالاتری هستند، کیفیت بهتری نیز دارند.
تصمیم گیری برای خرید یک ساز نو یا دست دوم کاملا به شرایط شخصی شما بستگی دارد.
۲- متنوع بودن قیمت ساز
همان گونه که در بخش تاریخچه ساکسیفون نیز بدان اشاره کردیم، سازهای نام برده شده متنوع هستند، همین موضوع باعث میشود تا خرید برای شما آسانتر باشد. در واقع شما با در نظر گرفتن بودجه خود میتوانید یکی از بهترین سازهای موجود در بازار را انتخاب و خریداری کنید.
توصیه ما این است که قبل از هر گونه اقدام در جهت خرید ساز، با متخصصانی که در این زمینه فعالیت دارند، مشورت کنید.
۳- فروشگاه معتبر موسیقی
از دیگر نکاتی که حتما در هنگام خرید ساز ساکسیفون باید به آن توجه داشته باشید، فروشگاهی است که میخواهید از آن خرید کنید. شما با انتخاب یک فروشگاه معتبر میتوانید یک ساز فوق العاده و با کیفیت را برای هزینهای مناسب خریداری کنید.
۴- ساز استیودنت(مبتدی) یا پروفشنال(حرفهای)
ساکسیفون های پروفشنال(Professional) معمولا قیمت بالاتری دارند و نواختنشان نیازمند مهارت و تجربهی بیشتری است به همین دلیل اصولا توصیه میشود در ابتدا سازهای مدل استیودنت(Student) را خریداری کنید، سپس زمانی که مهارتتان بیشتر شد و خواستید برای اجرا آماده شوید آنگاه ساز پروفشنال یا حرفهای را تهیه کنید.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با تاریخچه ساکسیفون صحبت کردیم، و اطلاعاتی را برای خرید این ساز ارائه دادیم.
اگر شما نیز متقاضی خرید این سازه فوق العاده هستید، با در نظر گرفتن نکات بیان شده در این مقاله میتوانید تجربه گر یک خرید رضایت بخش باشید.
منبع:
تاریخچه ساکسیفون و سوالات متداول
چه کسی برای اولین بار ساز ساکسیفون را ابداع کرد؟
طبق تاریخچه ساکسیفون باید بگوییم که این ساز برای اولین بار توسط فردی به نام آدولف ساکس طراحی و ساخته شده است.
انواع ساز ساکسیفون کدامند؟
رایجترین سازهای ساکسیفون به چهار دستهی سوپرانو، آلتو، تنور و باریتون تقسیم بندی میشوند.
چه چیزی باعث شهرت ساز ساکسیفون شده است؟
رونمایی از این ساز در یک نمایشگاه پاریسی توسط فرد سازنده باعث شده است تا ساکسیفون به شهرت چند برابری دست یابد.
برای ثبت نام در کلاس ساکسیفون میتوانید با ما از قسمت مشاوره در تماس باشید.