آواز از گذشته تاکنون مورد توجه بسیاری از افراد بوده است. در این مسیر هر فرد با توجه به علایق خود به سمت آواز پاپ، آواز کلاسیک و یا آواز سنتی میرود. در این مقاله به تفاوت کلاس آواز پاپ و آواز کلاسیک میپردازیم و ویژگی های بارز هر یک را بیان میکنیم. در انتهای این مقاله نکات کلیدی را درک کرده و میتوانید برای ادامهی راه خود تصمیم بگیرید. پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
کلاس آواز پاپ یا کلاسیک کدام بهتر است؟
برای انتخاب بین این دو تعدادی از موارد مشترک و متفاوت را بررسی میکنیم، از مباحث مشترک میتوان به سلفژ، تنفس و استفاده از دیافراگم، بیان و مسیر صوتی اشاره کرد که هم در آموزش آواز پاپ و هم آواز کلاسیک و همچنین تقریبا در تمام سبک های آوازی وجود دارند که نسبت به سبک آموزشی، با نظر استاد آواز در کم و کیف آنها تغییراتی اعمال میگردد.
از تفاوتهای بین کلاس آواز پاپ و کلاسیک میتوان به این نکات اشاره کرد:
آواز کلاسیک بسیار تکنیکال بوده و براساس متدِ مربوطه و کاملا طبقه بندی شده پیش میرود؛ اما در کلاس آواز پاپ این موارد با تاکید کمتری کار میشود و بیشتر بر روی خواندن قطعات و آهنگها کار شده و نسبت به هر قطعه، تکنیکهای مربوطه تمرین میشود.
تفاوت دیگر این است که در آواز کلاسیک فقط از موسیقیها و قطعات مربوط به سبک کلاسیک برای تمرینها استفاده میشود اما در کلاس آواز پاپ از آهنگهای متنوعی نسبت به علاقه و صلیغهی هنرجو میتوان استفاده کرد؛ در آواز پاپ، بیشتر ابزارهای الکترونیکی و سازهای امروزی و مدرن، مانند گیتار الکتریک، درامز و کیبورد استفاده میشوند که این سازها در سبک کلاسیک آنچنان کاربردی ندارند. موضوعات آواز کلاسیک عمدتاً مربوط به عشق، غم و غرامت است، در حالی که موضوعاتی که در کلاس آواز پاپ مطرح میشود گستردهتر و متنوعتر هستند، مانند عاشقانه، تفریح، شاد، انتقادی، سیاسی و اجتماعی. علاوه بر اینها در آواز کلاسیک، ماسک صورت و رزونانس صدا و تکنیکهایی مانند بلتینگ belting و ویبراتو از نوع شکمی و قدرت صدا بسیار مهم هستند. اما در کلاس آواز پاپ، از ویبراتو از نوع گلویی، تحریرهای آزادانه، همچنین تکنیکهای میکروفونی و نوع خاصی از فنون صوتی نسبت به شرایط فردی استفاده میشود.
در ضمن آواز کلاسیک رسمیتر بوده و فرم درستِ ایستادن و نشستن باید رعایت شود که این موضوع در کلاس آواز پاپ آزادانهتر بوده و از اهمیت کمتری برخوردار است؛ برخی از سازهایی که در سبک پاپ کاربرد دارند نیز در سبک کلاسیک کاربرد نداشته و یا نوع نواختن آنها متفاوت است. در اصل سازبندی سبک کلاسیک بر اساس سازهای ارکسترال میباشد.
آیا نوع آموزش در کلاس آواز پاپ و یا سبکهای دیگر برای بانوان و آقایان متفاوت است؟ با خواندن مطلب کلاس آواز بانوان و نکات کلیدی آن به پاسخ این سوال دست پیدا خواهید کرد.
ویژگیهای آواز پاپ
آواز پاپ یکی از محبوب ترین سبکها برای یادگیری است چراکه با تنوع و پویایی خود افراد زیادی را جذب خود کرده است. هر فرد با سلیقه موسیقیایی خود برای شرکت در کلاس آواز پاپ میتواند اقدام کند و در این مسیر قدم بردارد. این نوع آواز ویژگیهایی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
یکی از ویژگیهای مهم آواز پاپ، ایجاد ارتباط مستقیم و نزدیک با مخاطبان است. آهنگهای پاپ بر اساس موضوعات جذاب، با بیانی ساده بطوری که مخاطب بتواند به سادگی با آن ارتباط برقرار کند شکل میگیرد و به خوبی میتواند احساسات و تجربیات شنوندگان را بازتاب دهد.
کلاس آواز پاپ شامل ریتمهای پویا، آرامشبخش و جذاب است. این ریتمها اغلب به منظور شنیدنی بودن و تحریک مخاطبان به حرکت و رقص و شادی طراحی میشوند.
خوانندگان پاپ نسبت به سبک و علاقهی خود میتوانند از تکنیکهای آوازی متنوعی استفاده کنند. از جمله این تکنیکها میتوان به انواع تحریرها، استفاده از انواع رنگهای صوتی، خشدار کردن صدا و …. اشاره کرد. همچنین، خوانندگان پاپ ممکن است در قسمتهای مختلف آهنگ از فریاد و بلندی برخی نتها استفاده کنند.
آواز پاپ معمولاً به سرعت با ترندهای روز هماهنگ میشود. این به صورتی است که خوانندگان پاپ تا حد زیادی از تغییرات فرهنگی و موسیقیایی بهره میبرند و آهنگهایی را اجرا میکنند که با سلایق و مد روز جامعه سازگاری دارند.
موسسه و آموزشگاه موسیقی هم آوای ترانه با اساتید مجرب سالهاست که در حوزه آموزش آواز فعالیت دارد؛ شما میتوانید برای مشاورهی رایگان و تعیین سطح و در نهایت ثبت نام در کلاس آواز پاپ با ما در تماس باشید.
ویژگیهای آواز کلاسیک
آواز کلاسیک معمولاً شامل فنون صوتی پیچیده میشود که نیازمند کنترل صدای دقیق و طولانی است. خوانندگان کلاسیک میتوانند بر دقت و کیفیت صدای خود، دینامیک و تکنیکهای آوازی مختلف تمرکز کنند تا آهنگ مورد نظر را با دقت بالا اجرا کنند.
خوانندگان کلاسیک با تمرینهای ویژه و البته دشوار دارای دامنه صوتی گستردهای میشوند که به آنها اجازه میدهد از نت های پایین تا نت های بالا را به خوبی اجرا کنند. آنها معمولاً از صدای بلند و قدرتمندی برخوردار هستند تا به خوبی در سالن های بزرگ و با حداقل استفاده از میکروفون، صدای خود را به گوش مخاطبان برسانند که البته در اجرا های آواز کلاسیک امروزی، از برخی از مدل های میکروفون گذاری و دیگر موارد مربوط به صدابرداری استفاده میشود تا صدا بهتر به گوش مخاطبان برسد.
آواز کلاسیک معمولاً از قطعات با سبک های مختلف برای اجرا بهره میبرد، از جمله اپرا، کانتاتا و اوراتوریو. این سبکها معمولاً الگوهای مخصوص به خود را دارند و به گونهای طراحی شدهاند که نمایانگر جزئیات، عمق شخصیتها و داستانهای موسیقی باشند، که همین موارد باعث دشواری این قطعات میشود و نیازمند تمرینات زیاد و مداوم میباشد.
کلاس آواز پاپ و کلاسیک چه تفاوتی دارد؟
همان طور که اشاره شد کلاس آواز پاپ و کلاسیک تفاوت هایی در برخی جنبهها دارند. البته، باید توجه داشت که هر دو سبک موسیقی ممکن است با توجه به ذوق و تعریف شخصی یا استاد آواز، اختلافاتی داشته باشند. در ادامه تفاوت های اصلی را بین کلاس آواز پاپ و آواز کلاسیک را بیشتر توضیح میدهیم:
۱️⃣ کنترل صدا و استفاده از دینامیک: در کلاس آواز پاپ، در کنار تمریناتی که میبایست خود فرد برای ایجاد دینامیک و کنترل صدا انجام دهد، تمرینات مخصوصی برای استفاده از میکروفون و تکنولوژی های مرتبط با آن نیز کار میشود تا صدای خواننده به خوبی منتقل شود. در حالی که در آواز کلاسیک، خواننده باید بتواند صدایش را بدون استفاده از میکروفون در سالن های بزرگ پرقدرت کنترل کند. البته امروزه تکنیک میکروفون گذاری تغییر کرده و گاه با فاصله برای انتقال صدا در سالن های بزرگ به کار میرود.
۲️⃣ اجرای قطعات و آهنگها به همراه تکنیک های آوازی: در کلاس آواز پاپ، اجرای آهنگها به شیوه های متنوعی کار میشود که شامل تحریر های متنوع و حجیم کردن صدا است. در حالی که در آواز کلاسیک، تمرکز بیشتری بر روی تکنیک های مخصوص این سبک مانند: نتخوانی، ویبراتو و لگاتو قرار دارد.
۳️⃣ استفاده از ملودی و آکوردها: در کلاس آواز پاپ، تمرین های خوانندگی با استفاده از ملودی های ساده و آکورد هایی که در آهنگ های پاپ بکار میروند انجام میشود و به طرح های مختلفی به ویژه در آهنگسازی های مدرن و الکترونیکی میپردازد. اما در آواز کلاسیک، تکنیکهای خوانندگی بر روی آهنگها و قطعات کلاسیک با استفاده از نتهای دقیق به صورت طبقه بندی شده و سیستماتیک جلو میرود. در عین حال خواننده میتواند در کنار کلاس آواز پاپ، آکورد ها را بر روی پیانو و یا گیتار یاد بگیرد برای اینکه، هم با ساز بزند و هم بخواند که این موضوع کلاس آواز پاپ را بسیار جذابتر میکند.
۴️⃣ ارتباط با مخاطبان: در کلاس آواز پاپ، تمرینات ویژهای برای برقرار کردنِ ارتباطی صمیمی و احساسی بین خواننده و شنونده وجود دارد، که باعث میشود خوانندگان آواز پاپ اجرایشان را به شکلی احساسیتر انجام دهند. اما در آواز کلاسیک تمرکز، بیشتر بر روی اجرای فنی و با تکنیک بالا است و برای ایجاد ارتباط عمیق با مخاطبان، به درکِ دقیق و ترجمهی احساساتِ موسیقی به زبان نت و فنون آوازی نیاز است.
کلام آخر
کلاس آواز پاپ در واقع تکنیک های متنوعی را از سبک های مختلف در بر میگیرد چه سبک کلاسیک و چه سبک های دیگر که این موضوع نسبت به علاقه و رنگ صدایی هر فرد در کلاس آواز پاپ تعیین میشود؛ که در نهایت خوانندگان آواز پاپ نسبت به رنگِ صوتی، محدوده صدایی و سبک مورد علاقه، میتوانند در صورت نیاز، از تکنیکها و تحریر های آواز کلاسیک، آواز ایرانی، جَز و یا راک استفاده کنند تا به نتیجهی مورد نظر برسند.
به طور کلی کلاس آواز پاپ و کلاسیک در برخی از تکنیکها مشترک بوده و در برخی دیگر متفاوتند. این تفاوتها در تکنیک، تقویت صدا، نوع اجرا، استفاده از سازها و…. نمایان میشود. که البته در همین راستا توصیه میشود پیش از شروع کلاس آواز پاپ و کلاس آواز کلاسیک با استادی مجرب حتما مشورت شود.
آموزشگاه موسیقی هم آوای ترانه کلاس آواز پاپ، پاپ-کلاسیک و آواز کلاسیک را به صورت کاملا تخصصی با اساتیدی مجرب و با توجه به متدهای روز برگذار میکند و قطعا شما با تمرین و پشتکار لازم به نتیجه دلخواه خاهید رسید. پس حتی اگر صرفا نیاز به مشورت دارید، بحرهمند شدن از اساتید این موسسه را از دست ندهید.