در سبک کلاسیک هنرجو در ابتدا با طرز صحیح نشستن و اجزای تشکیل دهندهی ساز گیتار آشنا میشود سپس نت خوانی، تکنیکهای مربوط به دست راست و چپ، تقویت انگشتان، آشنایی با تیونر و مترونوم، تئوری موسیقی مربوط به گیتار، گام نوازی و … را میآموزد
در کنار این مطالب بر اساس متدی که تدریس میشود انواع اتودها و قطعه های مورد نیاز را یاد میگیرد
هدف کلاس های گیتار کلاسیک در هم آوای ترانه، اجرای قطعات کلاسیک با ساز گیتار میباشد بصورت تک نوازی، همنوازی و یا گروه نوازی.
سبک پاپ کلاسیک
در این سبک به هنرجو بیشتر ریتم، آرپژ و آکورد نوازی آموزش داده میشود و در مورد ملودی بیشتر بصورت سولو آموزش میبیند به همین منظور انواع ریتم ها و آکورد ها را فرامیگیرد و در کنار این موارد، آهنگ ها و قطعات موزیک پاپ رایج را هم یاد میگیرد.
در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که اجرای ریتم ها، آرپژ ها، ملودی و آکورد های مختلف آن هم بصورت پیشرفته و حرفهای آسان نیست در نتیجه در این نوع آموزش نیز کلیات آموزش ساز گیتار پاپ و کلاسیک ضروری میباشد مواردی از قبیل:
نحوه نشستن و فرم دست گرفتن گیتار
نت خوانی
مترونوم و تیونر
تکنیک های تقویت کنندهی دست
گام نوازی و …
هدف کلاس های گیتار پاپ کلاسیک در هم آوای ترانه نوازندگی در استودیو های ضبط موسیقی و همچنین نوازندگی بر روی استیج با بند های موسیقی میباشد.
سبک پاپ یا زدن و خواندن با گیتار
این نوع آموزش برای کسانی است که میخواهند برای آرامش خودشان ساز بزنند و هدف بزرگی ندارند.در این آموزش همه چیز ساده شده و فرد با حداقل های موارد آموزشی آشنا میشود و بر اساس خواست ایشان جلو میرود.
طبق آهنگ هایی که میخواهد آکورد، ملودی، ریتم و آرپژ آموزش داده میشود که با توانمندی فرد تنظیم میشود.
هدف این کلاس ها آهنگ هایی است که فرد دوست دارد با ساز بزند و بخواند که تعداد این قطعات و عمق تدریس به خود فرد بستگی دارد. در قسمت اول ویدیو آموزش ساز گیتار پاپ و کلاسیک میخواهیم شما را با اجزای ساز آشنا کنیم.
گیتار ها چند مدل هستند که ما در اینجا گیتار نایلون (Spanish)، که بیشتر با آن سبک فلامینکو و کلاسیک را اجرا میکنند را معرفی خواهیم کرد.
گیتار نایلون یا Spanish دارای شش سیم میباشد که سه سیم پایین از جنس نایلون و سه سیم بالا از نوعی الیاف با روکشی از آلیاژ مس یا نقره میباشد که این سه سیم فرکانس های بم یا باس ما را تشکیل میدهند.
بدنه (Body) یا کاسهی گیتار که بخش اصلی ساز است که تقریبا در وسط آن حفرهی دایره شکلی به نام حفرهی صدا وجود دارد و نقش اصلی بدنه یا کاسهی گیتار تشدید صدای سیم ها است و اصل صدای ساز از طریق انتقال صدای سیم ها به وسیلهی حفرهی صدا به داخل کاسهی گیتار تولید میشود. در نتیجه زمانی که سیم به ارتعاش در میآید صدا به داخل کاسه انتقال پیدا میکند و تقویت میشود و سپس خارج میشود پس اگر ساز ما کاسه نداشته باشد صدای سیم ها تقویت نشده و صدای خیلی کمیبه گوش میرسد.
پایین کاسه ی گیتار قسمتی است که سیم ها به آن وصل میشود که به آن خَرَک گیتار میگویند و در وسط خَرَک در زیر سیم ها تیغه ای وجود دارد که به آن تیغه ی خَرَک گفته میشود.
بک و ساید، در اصطلاح به کناره ی کاسه ی گیتار ساید (Side) گفته میشود و به پشت کاسه ی گیتار Back گفته میشود.
قسمت دیگر نامش هست دسته ی گیتار، که به صفحهی روی آن صفحهی انگشتان یا انگشت گزاری و به اصطلاح (Finger Board) گفته میشود
فِرِت(Fret)، روی دستهی گیتار نت ها توسط تیغه ای فلزی به نام فِرِت یا باره از هم جدا میشوند ، و به ترتیب از بالای دستهی گیتار شروع شده یعنی فرت یک و به سمت کاسهی گیتار ادامه پیدا کرده و شماره گذاری میشوند
به تکه ای که بالای دسته میباشد و سیم ها از روی آن رد میشوند شیطانک گفته میشود و به بالاترین قسمت دسته ی گیتار، تاج گیتار گفته میشود و به قسمت هایی که به شکل پیچ میباشد و سیم به دور آن میپیچد، گوشی های گیتار گفته میشود که با شل و یا سفت کردن این گوشی ها کوک سیم ها تغییر پیدا میکند.
در اصل اگر آن ها را شل کنیم فرکانس سیم بم یا (Low) میشود و اگر سفتشان کنیم فرکانس سیم زیر یا (High) میشود.
در پایان این بخش باید بگوییم سیم های گیتار از پایین به بالا شمرده میشود که شامل شش سیم است و هر سیم از نوزده فِرِت تشکیل شده است که به همراه صدای خود آن سیم شامل بیست فرکانس صدا میباشد.