CVT (Complete Vocal Technique) و Singing Success دو روش شناخته شده آموزش صداسازی و آواز هستند. که هرکدام به روشی متفاوت به تقویت صدای خواننده میپردازند. در این مطلب توضیحی مختصر در مورد هرکدام از این دو متد آموزشی صداسازی و آواز میدهیم و به شباهتها و تفاوت بین CVT و سینگینگ ساکسس میپردازیم. پس با این مقاله از موسسه و آموزشگاه موسیقی هم آوای ترانه تا انتها همراه شوید.
تفاوت بین CVT و سینگینگساکسس (Singing Success)
پیش از آنکه به شباهتها و تفاوت بین CVT و سینگینگ ساکسس بپردازیم هرکدام از این دو روش را به اختصار معرفی میکنیم.
متد CVT (Complete Vocal Technique)
متد CVT توسط کاترین سدولین (Catherine Sadolin) طراحی شده است. این متد یکی از روشهای جامع و علمی در زمینه آموزش آواز میباشد. هدف این متد این است که صدای خواننده در تمامی سبکهای موسیقی (از پاپ گرفته تا راک و اپرا)، با حفظ سلامت تارهای صوتی و جلوگیری از آسیبدیدگی، تقویت شود. CVT به خواننده این امکان را میدهد که با استفاده از تکنیکهای مختلف صدا را به صورت کنترل شده و متنوع تولید کند.
اصول اصلی این متد روی دو حالت اصلی صدا یعنی متالیک و غیر متالیک میباشد. همچنین در این متد سه اصل کلی و چهار حالت یا مدصدایی مطرح شده است.
سه اصل کلی در این متد عبارتند از:
- پشتیبانی تنفسی مناسب: تمرکز روی استفاده از تنفس دیافراگمی.
- جلوگیری از تنشهای اضافی: حذف فشار در فک، زبان و گلو.
- شکلدهی مناسب تارهای صوتی: برای تولید صداهای کنترلشده و بدون آسیب.
چهار مد صدایی عبارتند از :
- ۱- نیوترال (Neutral) حالت خنثی): صدایی نرم و بدون فشار (برای نواهای آرام).
- کِربینگ (Curbing) کنترلشده): صدایی متعادل و نیمهقوی.
- ۳-اوردرایو (Overdrive) پرقدرت): صدایی قوی با فشار بیشتر.
- اِج (Edge)( نوکتیز): صدایی تیز و برانگیزاننده، مناسب برای لحظات احساسی.
همچنین در این متد به غیر از مباحث بالا، برای افکتهای صوتی که در آواز خواندن استفاده میشوند نیز تمریناتی موثر داده شده است. افکتهایی مثل: دیستورشن، ویبراتو، تقلید صدای گریهکردن و دیگر افکتها؛ که براساس سبک موسیقی استفاده میشوند.
شما میتوانید در کلاسهای آواز ما شرکت کنید و صدای خود را بخوبی پرورش دهید. برای آشنایی با چگونگی آموزش و نحوه ثبت نام در کلاسهای آواز آموزشگاه هم آوای ترانه میتوانید مطلب کلاس آواز در تهران را مطالعه نمایید.
متد سینگینگ ساکسس (Singing Success)
متد سینگینگ ساکسس توسط برِت مَنینگ (Brett Manning) طراحی شده است. هدف این متد، کمک به خوانندگان برای بهبود تکنیکهای آوازی و صدای آنهاست. این سیستم بر چند تکنیک اصلی تمرکز دارد که به خوانندهها در بهبود کیفیت صدا، تکنیکهای تنفس و کنترل صدا کمک میکند. مهمترین تکنیکهایی که در این روش به کار میروند عبارتند از:
استفاده از تنفس شکمی یا دیافراگمی (Breath Support)
این تکنیک به خوانندهها کمک میکند تا از تنفس دیافراگمی استفاده کنند و هوا را به درستی در ریهها نگه دارند. این کار به تقویت صدا و حفظ قدرت آن در طول خواندن کمک میکند.
تقویت صدا و تارهای صوتی (Vocal Power)
در این بخش، خوانندهها یاد میگیرند چگونه صدای خود را بدون فشار دادن گلو و با استفاده از تکنیکهای درست تولید کنند. صدای خوانندگان با استفاده از این تکنیکها پر قدرتتر میشود.
کنترل فشار صدا (Voice Placement)
این تکنیک به خوانندهها کمک میکند تا صدا را در قسمتهای مختلف سر و بدن خود حرکت دهند تا صدای بهتری تولید شود. با این کار، از تنشهای اضافی در گلو جلوگیری میشود. همچنین صدای خواننده صافتر و طبیعیتر میشود.
صدای میکس یا انتقال راحت از صدای پایین به صدای بالا (Mixed Voice)
یکی از چالشهای اصلی برای بسیاری از خوانندگان این است که صدای خود را از صدای پایین (Chest Voice) به صدای بالاتر (Head Voice) منتقل کنند. تکنیک Mixed Voice به خوانندهها کمک میکند تا این انتقال را بطور روان و بدون ایجاد مشکل انجام دهند.
کنترل شدت و حجم صدا (Vocal Dynamics)
این تکنیک بر نحوه تغییر حجم و شدت صدا در طول آواز خواندن تمرکز دارد. خوانندهها میآموزند چگونه از صداهای نرم تا صداهای بلند، براحتی عبور کنند و کنترل بیشتری بر روی شدت صدا داشته باشند.
آواز بدون آسیب (Voice Health)
یکی دیگر از جنبههای مهم در Singing Success این است که، خوانندگان یاد میگیرند چگونه از صدای خود به درستی استفاده کنند تا آسیب به حنجره یا صدای آنها وارد نشود. این بخش شامل تکنیکهایی است که از خستگی و فشار اضافی جلوگیری میکند.
اینها تکنیکهای اصلی هستند که در روش Singing Success بر روی آنها کار میشود. هدف کلی این سیستم این است که خوانندهها بتوانند صدای خود را به بهترین شکل کنترل کنند. همچنین تواناییهای صوتیشان را بدون آسیب به حنجره و صدا، افزایش دهند.
ویژگیهای متد CVT و متد سینگینگ ساکسس
برای واضحتر شدن شباهتها و تفاوت بین CVT و سینگینگساکسس ویژگی هر یک از این متدها را در زیر بررسی میکنیم
ویژگیهای متد CVT:
- تمرکز بر روی صدای طبیعی: یکی از اصول این متد، استفاده از صدای طبیعی و همچنین استفاده بهینه از قابلیتهای تارهای صوتی است. با این کار از آسیبهای حنجره جلوگیری میشود.
- تقویت صدا در تمامی رنجها: از نتهای پایین تا بالا، CVT کمک میکند که خواننده، صدایش را بهطور بهینه در تمامی نتها به کار گیرد.
- چهار حالت یا مد صدایی: CVT بر چهار مد صدایی تمرکز دارد:
- صدای طبیعی، همراه با صدای هوا یا نیوترال (Neutral). صدای پرقدرت اما کنترل شده یا کربینگ (Curbing). صدای سنگین و خشدار یا اوردرایو (Overdrive). صدای فریاد یا اِج (Edge). این مدها به خواننده کمک میکنند که بهطور دقیقتر و بهتر صدای خود را بشناسد و کنترل کند.
- پشتیبانی از تنفس: CVT به استفاده از تنفس دیافراگمی تأکید زیادی دارد تا صدا بهطور صحیح و بدون فشار تولید شود.
- تنوع در سبکهای مختلف: CVT برای انواع سبکها کاربرد دارد، از جمله پاپ، راک، اپرا، جاز و …
برای آشنایی بیشتر میتوانید به مطلب متد CVT مراجعه نمایید.
ویژگیهای متد Singing Success
- تمرکز بر تقویت صدا: این متد به خواننده کمک میکند تا صدای خود را قویتر، پرقدرتتر و با اعتماد به نفس بیشتری ارائه دهد.
- تمرکز بر نتهای میانه و بالا: یکی از اهداف اصلی Singing Success، کمک به خوانندگان برای رسیدن به نتهای بالا و مدیریت انتقال صدای طبیعی به صدای بالا (Head Voice) است.
- استفاده از تمرینهای مداوم: Singing Success تمرینهای مکرر و هدفمند را برای بهبود صدا توصیه میکند.
- تکنیکهای تنفسی و حمایت از صدا: برخلاف CVT که بیشتر بر روی تکنیکهای مختلف کنترل صدا تمرکز دارد، Singing Success بیشتر روی تنفس و حمایت صحیح از صدا کار میکند.
- سبکهای پاپ و راک: سینگینگ ساکسس بیشتر در سبکهای پاپ، راک و سبکهای مدرن آواز استفاده میشود و برای خوانندگان این سبکها خیلی مناسب است.
تفاوت بین CVT و سینگینگ ساکسس
همانطور که گفتیم هر دو روش، به مباحث و تمریناتی در جهت تقویت صدا و استفاده درست و کامل از تنفس دیافراگمی یا شکمی پرداختهاند. اما در جزئیات با یکدیگر تفاوتها و شباهتهایی دارند که در ادامه در مورد تفاوت بین CVT و سینگینگ ساکسس و شباهتهای این دو روش بیشتر توضیح خواهیم داد.
تفاوتهای CVT و سینگینگ ساکسس:
- دامنه و گستردگی: CVT یک روش جامعتر است که به شما کمک میکند در تمام سبکهای موسیقی، از اپرا گرفته تا راک و پاپ، با حفظ سلامت تارهای صوتی و تکنیکهای مختلف آواز بخوانید. در حالی که سینگینگ ساکسس بیشتر بر تقویت صدا و رسیدن به نتهای بالا در سبکهای پاپ و راک تمرکز دارد.
- تمرکز بر تکنیکهای خاص: در CVT، تکنیکهای مختلفی برای صدا وجود دارد مانند: Neutral, Edge, Overdrive و Distortion. این تکنیکها به شما این امکان را میدهد تا صدای خود را بهطور دقیقتر و با رنگهای مختلف تولید کنید. اما سینگینگ ساکسس بیشتر روی اصول تنفس و حمایت از صدا و تقویت صدا در نتهای بالا تأکید میکند.
- روش و رویکرد: سینگینگ ساکسس بیشتر بر روی تمرینهای مکرر و پشتیبانی از قدرت صدا تأکید دارد و بیشتر برای کسانی مناسب است که میخواهند صدای پرقدرتتری داشته باشند. در حالی که CVT بهطور کلی به خواننده این امکان را میدهد که در تمام ابعاد صدا، خود را کنترل کند و از آسیب به حنجره جلوگیری کند.
شباهتهای متد CVT و سینگینگ ساکسس:
- تمرینهای تنفسی: هر دو متد تأکید زیادی بر تمرینهای تنفسی دارند و به خوانندگان کمک میکنند که از تنفس دیافراگمی برای حمایت از صدا استفاده کنند.
- حفظ سلامت حنجره: هردو متد به این نکته توجه دارند که صدا باید بدون آسیب به حنجره و تارهای صوتی تولید شود.
- بهبود کنترل صدا: هدف نهایی هر دو متد CVT و سینگینگ ساکسس، کمک به خواننده برای داشتن کنترل بیشتر بر صدای خود است.
تفاوت بین CVT و سینگینگ ساکسس، برای خوانندگی کدام یک بهتر است؟
حال که شباهتها و تفاوت بین CVT و سینگینگ ساکسس را بیان کردیم، احتمالا این سوال در ذهن شما بوجود میآید که کدام یک برای خوانندگی و بهتر آواز خواندن مناسبتر است.
اگر شما میخواهید تکنیکهای متنوعتری یاد بگیرید و در سبکهای مختلف آواز بخوانید، متد و روش CVT گزینه بهتری خواهد بود.
اما اگر هدف شما تقویت صدا و تارهای صوتی و تمرکز بر نتهای بالا بهویژه در سبکهای پاپ و راک است، متد و روش سینگینگ ساکسس ممکن است برای شما مناسبتر باشد.
در نهایت انتخاب بین این دو روش بستگی به نیاز شما و سبکی که میخواهید آواز بخوانید دارد. در عین حال میتوانید ترکیبی از هر دو روش را کار کنید تا به صدای مورد نظر برسید.
جمع بندی
در این مطلب شما با شباهتها و تفاوت بین CVT و سینگینگ ساکسس آشنا شدید تا بتوانید بهتر روش مورد نظرتان را انتخاب کنید. اما به خاطر داشته باشید که تمرینات آوازی حتما نیاز به داشتن یک مربی و استاد آواز خوب و با تجربه دارد. بنابراین توصیه میشود که حتما برای تمرین و رشد صدای خود حتما در کلاس آواز شرکت کنید و بدون مربی تمرین نکنید مخصوصا تمرینات پرفشار آوازی. چراکه اگر حنجره و تارهای صوتی آسیب ببینند رهایی از آن، کار دشواری خواهد بود.